Provedba projekta „Nabava komunalnog vozila“

Započela provedba projekta „Nabava komunalnog vozila“

logo EU

Opći cilj projekta "Nabava komunalnog vozila" je doprinos unaprjeđenju sustava gospodarenja komunalnim otpadom kroz povećanje udjela odvojeno prikupljenog otpada.

Nabavom komunalnog vozila  unaprijedit će se sustav prikupljanja odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike, stakla, biorazgradivog i krupnog komunalnog otpada u općini Polača.

Provedbom ovog projekta, Komunalno društvo Polača d.o.o. će doprinijeti smanjenju količine otpada koje se odlaže na odlagališta što značajno doprinosi zaštiti okoliša i održivosti resursa što je jedan od aspekta održivog razvoja. Tijekom trajanja projekta informirat će se i educirati cjelokupno stanovništvo Općine o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Nositelj projekta je Komunalno društvo Polača d.o.o.  

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator  u suradnji s prijaviteljem pripremila je projekt te će sudjelovati i u provedbi projekta pružajući tehničku i stručnu pomoć prijavitelju bez naknade.

Projekt je financiran sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, Zaštita okoliša i održivost resursa.

Ukupna vrijednost projekta je 873.189,00 HRK, dok je kroz projekt odobren maksimalni bespovratni iznos od 742.210,65 HRK (85%) koji sufinancira EU.

Razdoblje provedbe projekta je od 06.listopada 2020. godine do 05.listopada 2021.godine

Informacije o projektu možete pratiti i na službenoj facebook stranici općine https://web.facebook.com/polacaopcina

 

"Nabava komunalnog vozila" pdf

 

logo EU

Komunalno društvo Polača d.o.o. dobilo novo komunalno vozilo

 

Komunalno društvo Polača d.o.o. iz Polače od ovog tjedna u svom voznom parku ima novo komunalno vozilo. Isporuku vozila izvršila je tvrtka Benussi d.o.o. iz Fažane čime je završena glavna aktivnost projekta "Nabava komunalnog vozila".  

Buduće aktivnosti projekta su informiranje i educiranje cjelokupnog stanovništva općine o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Nabavom komunalnog vozila  unaprijedit će se sustav prikupljanja odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike, stakla, biorazgradivog i krupnog komunalnog otpada u općini Polača.

Provedbom ovog projekta, komunalno društvo Polača će doprinijeti smanjenju količine otpada koje se odlaže na odlagališta što značajno doprinosi zaštiti okoliša i održivosti resursa što je jedan od aspekata održivog razvoja.

Ukupna vrijednost projekta „Nabava komunalnog vozila“ iznosi 873.189,00 HRK, dok je kroz projekt odobren maksimalni bespovratni iznos od 742.210,65 HRK (85%) koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator  u suradnji s prijaviteljem pripremila je projekt te sudjeluje i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, iz europskog fonda za regionalni razvoj.

komunalno vozilo eu

pdf Isporuka vozila

pdf PRIOPĆENJE ZA MEDIJE Nabava komunalnog vozila - Polača

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Polača 231/A, 23423 Polača, Hrvatska

  • dummy+385 23 662 001,  +385 95 662 0004

  • dummy opcina-polaca@zd.t-com.hr,

  • načelnik: +385 95 662 0001
  • pročelnik: +385 95 662 0003
  • komunalno redarstvo: +385 95 662 0002

KONTAKT PODACI

Foto galerija

fotogalerija2

Kako do nas

world map icon7

Search