NK Polača

"NK Polača"

Iako se počeci igranja nogometa u Polači vežu za rane godine 20-og stoljeća, osnovan je 1973. godine. Za istu godinu je vezan i početak organiziranja takmičenja u tadašnjem podsavezu Zadar. Od tada do danas neprekidno se natječe u raznim općinskim, međuopćinskim, županijskim i državnim ligama.

Kroz dugu povijest «NK Polača» je osvajala prva mjesta u svim ligama u kojima se takmičila osim i IV. HNL središte Split, gdje je u sezoni 2007/2008 osvojila drugo mjesto, što se s obzirom na stupanj natjecanja smatra dosad najvećim postignućem. Uz to igrala je i dva županijska finala kupa te je nažalost u oba finala bila poražena.

Za istaći je da »NK Polača» svoje aktivne nastupe nije prekidala ni u tijeku Domovinskog rata gdje je svoje utakmice kao domaćin igrala na igralištu Biograd n/M . Nakon rata u sezoni 2005/2006 kao domaćin je nastupala u Benkovcu, a u sezoni 2006/2007 i polovini 2007/2008 zbog nedostatka uvjeta propisanih za taj rang takmičenja, kao domaćin igra u Raštanima. Danas «NK Polača» nastupa na novoizgrađenom igralištu u Polači koje je s pratećim sadržajem jedno od najljepših u Dalmaciji.

Mnogi igrači ponikli u «NK Polači» kao što su Aldo Bobanović, Svetozar Uzelac, Mile Petković, Nedjeljko i Slobodan Prtenjača, Niko Peraić, nastupali su za Zadar, Šibenik i Hajduk, dok je Edo Bobanović nastupao za Galeniku iz Zemuna.

Uz navedene Polača je iznjedrila velik broj igrača raznih saveznih rangova. «NK Polača» se i ove godine natječe u I.ŽNL Zadar, te u takmičenju ima tiće, pionire i juniore. Osim nabrojenih u redovitom županijskom takmičenju uključeni su i veterani. U klubu rade četiri trenera, i to Josip Lončar, «B» uefina licenca, Slobodan Prtenjača «B» uefina licenca, Šime Kardum «C» uefina licenca i Matko Bobanović «C» uefina licenca, dok kao ispomoć pomaže  i Viktor Prtenjača s «A» uefinom licencom. Voditelj financijskog poslovanja je Josip Bobanović.


OSVOJENA MJESTA I BODOVI PO KATEGORIJAMA NA KRAJU SEZONE 2012/2013

KATEGORIJA

SENIORI

KADETI

ML. PIONIRI

TIĆI

VETERANI

POREDAK

1. MJESTO

7. MJESTO

8. MJESTO

8. MJESTO

10. MJESTO

BODOVI

51

25

24

18

24

 

Foto galerija

Kako do nas

Kontaktirajte nas

POLAČA
Adresa:
231/A, 23423
Tel/Fax: +385 23 662 201
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kontakt podatci